10.12.2012

Nuggets av kalkun (frityrstekt kalkun) - Turkey nuggets

Det bugner av kalkun i butikkene for tiden og prisene er fine. Vi hadde en stor og saftig kalkunfilet på søndag med det tradisjonelle tilbehøret av fløtesaus og rosenkål. Det ble temmelig mye igjen av det fine kjøttet, så jeg bestemte meg for å "frekke det litt opp" med å frityrsteke det til neste dags middag. Disse sprø bitene ble servert med ris, grønnsaker og sursøt saus. Herlig. 




Skjær restene (ca 400 g) av den stekte kalkunen opp i biter. Lag frityrrøren.

Frityrrøren:
1 kopp hvetemel
2 kopper vann (eller mer hvis røren blir for tynn)
2 ts salt
1 ts olje
2 eggehviter

Bland hvetemel, salt, olje og halvparten av vannet. Rør det sammen. Så rører du inn resten av vannet. La røren hvile en liten stund. Stivpisk eggehvitene og rør dette inn like før du skal fritere kalkunbitene. Varm godt med frityrolje i en gryte og stek bitene i ca fire minutter til de får en gyllen farge. La de renne av seg på kjøkkenpapir før servering. 

Translation: Turkey nuggets
Cut  (about 400 g) the fried turkey into pieces. Create frying batter.
Batter:
1 cup all-purpose flour
2 cups water (or more)
2 teaspoons salt
1 teaspoon oil
2 egg whites

Mix the flour, salt, oil and half of the water. Stir it together. Then stir in the remaining water. Let the batter rest for a little while. Whip the egg whites and stir this in just before you fry turkey pieces. Warm up cooking oil in a pan and fry the pieces for about four minutes until they get a golden color. Let them drain on paper towels before serving.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...