15.09.2012

Honning- og soyakylling (Honey soy chicken)

En handletur i Stavanger på en lørdag er ikke alltid bare bare. Det var lang kø for å komme seg inn i parkeringshuset og regnet høljet ned i store mengder. Da jeg gikk forbi en kinarestaurant luktet det så godt at jeg fikk lyst til å spise lunch der, men det var ikke ledige plasser igjen. Dermed ble det en tur til dagligvarehandelen for å lage lunchen min selv. Denne retten er lett å lage og den søte honningen mot den salte soyasausen og hvitløk gjør det hele til en smaksbombe av dimensjoner. Noen ganger er hjemme best!


Du trenger:
2 kyllingfileter
5 ss soyasaus
3 ss honning
1 fedd hvitløk
1 ss østersaus (oystersauce)
1 ts sesamolje
1 ss sesamfrø
1 vårløk

Tilsett soyasaus, honning, olje, østerssaus og hakket hvitløk i en skål. Hakk kyllingen i biter og legg kyllingen i sausen. Du kan gjerne la dette marinere i en time eller mer, men jeg var så sulten at det ikke ble tid til marinering og det smakte fortsatt superb. Legg det hele i en ildfast form og la det steke i ovnen på 225 C med varmluft i 10 - 15 minutter. Ta formen ut midt i steketiden og rør litt rundt for å passe på at kyllingen er godt dekket med saus. Dryss over hakket vårløk og sesamfrø. Smaker godt sammen med ris eller nudler.


Ha en glimrende lørdag med eller uten regn!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...