07.01.2013

Torsk i kokoscurry

Har du som mål å spise mer fisk i 2013? Da passer denne retten fint, fordi den er alt annet enn kjedelig, det går fort å lage den og den setter virkelig fart på smaksløkene på mørke vinterkvelder. Denne er god til både hverdags og fest. 


Til to personer:
450 g torsk eller annen hvit fisk (uten ben)
1 boks kokosmelk
2 ts rød (thai) currypasta
1 ss limejuice
1 ts fish sauce
1 ts chili pasta (sambal olek)
1/2 løk skåret i strimler
litt salt
olje og smør til steking
litt fersk koriander

Skjær fisken i store terninger og stek dem på en varm panne i smør og olje på begge sider i et par minutter. Fjern fisken fra panna. Stek opp løken sammen med currypastaen og chilipastaen til løken er lett gyllen. Legg fisken tilbake i panna. Tilsett kokosmelk, limejuice, fish sauce og litt salt. Gi det et raskt oppkok, så skrur du ned varmen og lar fisken trekke i noen minutter. Dryss over fersk koriander før servering. 

Smaker godt sammen med ris og hjemmelaget hvitløks-nanbrød. Fres gjerne opp litt hvitløk i en panne med masse smør sammen med fersk koriander. Pensle nanbrødene med dette før servering for en ekstra "treat". Nam!



Recipe in english
Cod with coconut milk and curry

For two persons
450 g cod or other white fish (without bones)
1 can coconut milk
2 teaspoons red (Thai) curry paste
1 tablespoon lime juice
1 teaspoon fish sauce
1 teaspoon chili paste (sambal Olek)
1/2 onion, cut into thin slices
some salt
Oil and butter for frying
chopped fresh cilantro

Cut the fish into large cubes and fry them in a hot pan with butter and oil on both sides for a few minutes. Remove fish from pan. Fry the onion with the curry paste and chili paste until the onion is lightly golden. Add the fish back in the pan. Add the coconut milk, lime juice, fish sauce and a little salt. Give it a quick boil, then turn down the heat and let the fish pull in a few minutes. Sprinkle with cilantro before serving.

Serve with rice and homemade garlic naan bread.





2 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...