22.12.2012

Stekt kveite med serranoskinke, tomatsaus og basilikum

I går snudde sola mot lysere tider, og det ble feiret med at mannen laget en middelhavsrett full av gode råvarer, vitaminer, næringsstoffer og friske smaker som et lite avbrekk i julestria. 




Til to personer trenger du:
400 g kveite
4 skiver serranoskinke
4 store basilikumsblad
salt og pepper
6 ss olivenolje
2 finhakket sjalottløk
1 fedd finhakket hvitløk
1 laubærsblad
8 modne tomater
2 ss finhakket basilikum

Fremgangsmåte:
Del kveiten i fire fine stykker. legg et basilikumblad på hver bit og rull serranoskinken fint rundt bitene. 
Stek på middels varme til den er gjennomstekt og saftig. 

Saus:
Fres sjalottløk og hvitløk i litt olje. Skåld tomatene i varmt vann i 10 - 15 sekunder. Legg disse rett i en bolle med kaldt vann, så vil du merke at det er bare til å rive av skinnet etterpå. Skrell dem, del i båter og fjern innmaten/frøene. Del det resterende tomatkjøttet i små biter og tilsett dette sammen med løken og et laubærblad. Krydre med salt og pepper. La det koke på svak varme i ti minutter. Rett før servering tilsettes basilikum og olivenolje. 

Kilde: Mesterkokk Harald Osa på besøk i NRK frokost-tv (2006). Oppskriften er noe justert. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...