01.12.2012

Hjemmelaget candy cane, peppermint marshmallows


Hei desember! Vi har fått massevis av snø i Stavanger, så her er stemningen på topp. Nå lages det spiselige julegaver i form av sukkerstangsmakende marshmallows som er perfekte til å ha oppi kakao eller å bare spises som de er. 



Du trenger:
2 eggehviter
4 dl melis
2 dl lys sirup
1/2 ts peppermyntedråper (kjøpes på apotek)
25 g gelantinpulver
1/2 dl vann
noen dråper rød konditorfarge


Pisk sammen eggehvitene i en miksmaster til det blir hvitt
Smelt sammen melis og sirup i en gryte til det blir flytende
Rør ut gelantinen i varmt vann
Tilsett gelantinen i sirupsmassen
Tilsett litt og litt av sirupsmassen i eggehvitene mens det piskes sammen
Tilsett peppermynten i eggehvitene og pisk det hele i noen minutter på full guffe til det blir en fin og klissete hvit masse
Tilsett massen i en form som er smurt med smør og melis
Gni massen utover og drypp noen dråper rød konditorfarge over det hele. Bruk en tannpirker eller en gaffel til å gni dette utover for å få et marmorert sukkerstangaktig utseende
La det stå i fem minutter
Dryss melis over
Skjær det hele i ruter og dypp i mer melis



Cellofan til å pakke det inn med får du kjøpt hos blomsterforhandlere. 

Oppskriften har jeg lånt (og gjort litt om) fra Martha Stewarts nettside.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...