08.09.2012

Sopp- og spinatpai

Det er soppsesong! Kom i høststemning med denne nydelige paien som er sprø på utsiden og smakfull på innsiden.  Denne minipaien passer som forrett eller lunch servert med salat til. 




Til fire paier trenger du:
4 tinte butterdeigplater
ca 20 stk. av din favorittsopp
200 g. spinat
2 ss creme fraiche
2 ts blåmuggost (eller en annen type ost som passer til smelting dersom du ikke er blåmuggfan)
salt
pepper
1 pisket egg til pensling

Trykk ned de tinte butterdeigplatene og bruk en skål eller rund form til å trykke ut bunnen. La lokkene være litt større enn bunnen. Press flere hull i bunnen med en gaffel for å ungå at den blir for oppblåst. 

Stek spinat i en panne til den faller sammen. Klem ut vannet fra spinaten. 

Stek finhakket sopp i olje og krydre godt med salt og pepper. Rør inn creme fraice.

Plassèr fyllet på bunnen med spinat, sopp og ost på toppen. Dekk over med lokket og trykk ned kantene med en gaffel. Ønsker du et mønster på toppen, bruk det du har av kakeformer (jeg laget en blomst som du ser på bildet). 

Pensle med egg. 

Stekes i ca 25 min på 200 C med varmluft til de har en gyllen farge. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...