5 skrelte poteter
3 dl fløte (pluss, minus... prøv deg frem her)
1 fedd hvitløk
1 løk
2 dl hvetemel
1 egg
paprikakrydder
salt
pepper
nøytral olje til fritering
nøytral olje til fritering
Dip:
2 ts hjemmelaget pesto
6 ss rømme
Finhakk løken og stek den raskt i smør til den er gyllen. Skjær potetene i biter, kok dem møre og hell av vannet. Mos potetene og tilsett fløte, løk og hakket hvitløk. Rør alt sammen. Smak til med salt og pepper. La mosen kjøle seg ned i 4 - 6 timer i kjøleskapet til den er passe tykk og fast. Hell en god del hvetemel på bordet og rull potetmosen en lang pølse slik av de blir godt dekket av mel og ikke blir klissete. Skjær pølsen i passende biter og form dem til ringer. Legges på et fat, gjerne lag på lag med matpapir imellom. Fryses til neste dag.
Dypp de frosne løkringene i sammenvispet egg, så i mel krydret med paprikapulver, salt og pepper. Gjør dette to ganger. Her er det viktig at hele ringene er dekket godt slik at ikke fyllet tyter ut under steking. Stekes i varm olje i noen minutter til de er gylne. La dem renne av seg på kjøkkenpapir før servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar