01.05.2012

Aspargesterte med chorizo og gruyere

Denne terten er like lett å lage som den er smakfull og den kan fint serveres til 17-mai, som en lunch, eller som en forrett. Du kan enten lage en stor ved å kjevle sammen flere lag med butterdeig, eller du kan lage porsjonsterter slik som jeg har gjort. 



For en porsjon med terte trenger du:
4 asparges
1 butterdeigplate
noen skiver chorizopølse skåret i strimler
gruyere ost (eller en annen hvitost du liker)
salt
pepper

Tin butterdeigplatene og kjevle dem ut slik at den blir rundt 3 cm bredere i kantene. 
Kok aspargesen i et lite minutt. Stek butterdeigplaten i ca syv minutter på 200 C uten topping. Ta ut deigen og legg på ost, asparges og chorizo. Stek i ti minutter til, eller til du får en gyllen farge på deigen. Strø over salt og pepper. 

Tips: Dryss gjerne noen ristede pinjekjerner over til slutt. 

2 kommentarer:

  1. Åh!! Denne så like god ut som den hørtes enkel ut å lage. Ikke umulig at jeg må teste den snart, kanskje ifm 17. mai-lunsjen?

    SvarSlett
  2. Så kjekt at du lot deg inspirere Elisabeth! Den er nok herlig til 17. mai-lunchen ja.

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...