27.03.2012

Ole Martins rekesuppe

I kveld har husbonden laget suppa til den dyktige og 
artige kokken Ole Martin fra firestjerners middag:





1/2 kg reker med skall
2 ss smør
1 ss tomatpure
1 løk finhakket
1/2 stangselleri
2 fedd finhakket hvitløk
2 cm fersk ingefær
1/2 grovhakket chili
1/2 liter fløte
0,2 g safran
litt maisena mel
finhakket gressløk
ca 5 dl vann 

Skrell rekene. Varm smøret i en kjele og fres grønnsakene til de blir myke uten at du får farge. Tilsett skall og tomatpuré og fres i et par minutter til. Hell på fløten og deretter vann til det dekker innholdet i gryta, kok opp og la det trekke i ca 15-20 minutter. Sil av rekekraften og kok den inn til det halve. Ha på safran som har trukket i litt vann i noen minutter og la det koke i et par minutter. Smak til med salt og pepper og jevn suppen med maizena.


Og i mens nyter vi at våren kvikner til og at vi kan se frem mot late sommerdager....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...