18.03.2012

Helstekt indrefilet av svin med kremet soppsaus

Noen ganger higer jeg etter "full pakke" til middagen, så denne helgen ble det kremet soppsaus, potetmos, sprø asparges og saftig indrefilet av svin. 





Sausen:
1 dl kraft
1 dl fløte
2 ss rødvdinseddik, eller rødvin
1 dråpe sukkerkulør
1 kopp sopp i skiver
1 fedd hvitløk, finhakket
1 ss maizena
1/2 kopp vann
1 ss smør
salt
pepper


Stek i olje eller smør sopp til den er brun og fin, tilsett hvitløk mot slutten av steketiden. Varm opp kraft og fløte i en kjele. Tilsett maizena som er  rørt ut i en halv kopp kaldt vann og rødvinseddikk. La det koke i noen minutter. Tilsett sukkerkulør og soppen og smak til med salt og pepper. Rør inn smøret til slutt. 


Indrefilet av svin:
gni den inn med salt og pepper. Stekes i smør slik at alle sider er gylne. Legg den over i en ildfast form og la den stekes i ovnen på 125 C i 20 min. La den hvile i 5 min før du skjærer den opp. 


Serveres med asparges frest opp i smør, og hjemmelaget potetmos. Persilledryss til pynt. 






Ha en strålende dag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...