29.01.2012

Saus av svisker og stjerneanis

Det er utrolig hva en saus kan gjøre med en rett. Her i huset er vi så heldige at begge voksne er like interessert i å lage mat. Særlig mat med nye og annerledes smaker. På nettsiden til Særimner fant mannen min oppskrift på en smakfull saus som resulterte i dette herlige måltidet. Sausen passer til kjøtt, gjerne vilt. Vi gikk for indrefilet av reinsdyr:



Du trenger:
1 ss sukker
2 ss balsamicoeddik
2 dl kraft
5-6 stenfrie svisker
2 stjerneanis



Varm opp sukker og eddik i en kjele. Når sukkeret er oppløst tilsetter du resten av ingrediensene. La det koke i ca 15 min. Fjern stjerneanisen når du kjenner at den har gitt fra seg nok smak. Når stjerneanisen er fjernet kjører du den med blender eller stavmikser til den får en fin struktur. Tilsett gjerne en klatt smør i sausen før servering for en rundere smak. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...