22.11.11

Frityrstekt kylling

Når mannen laget Hellstrøms friterte bananer hadde vi mer tempuradeig til overs. Av den laget jeg deilige, sprø frityrstekte kyllingbiter.  Jeg serverte dem sammen med nudler og wokede grønnsaker i kinesisk peppersaus.


Tempuradeig:
90 g mel
60 g maizena
1 egg
3/4 dl fløte
1 1/2 dl vann
3 ts bakepulver
soyaolje til fritering
1 ts salt
1 ts pepper
1 ts chilipulver

Bland sammen ingrediensene til tempuradeigen. 

Dypp biter av kyllingfilet i deigen og la de hvile der i 3 min. 

Varm opp olje i en tykkbunnet gryte. Oljen er varm nok når det som skal stekes bobler. Stekes i ca 3 min til de har en fin farge. 

La de renne av seg på et kjøkkenpapir før servering. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...